بلوغ زودرس


بلوغ زودرس چيست؟


بلوغ به طور معمولي در رابطه با دختران ميان سنين  8 تا 13 سالگي و در پسرها  ميان در سنين 9 تا 14 سالگي شروع ميشود. پزشکان بلوغ زودرس را هنگامي شناسايي ميکنند که به علتهاي  نامشخص اين فرايند معمولي زودتر شروع شود و با روشن کردن استخوان و جهش پيدا کردن از لحاظ رشد همراه باشد.


بلوغ زودرس در دختراني که پيش از سن هفت سالگي و پسراني که قبل از سن 9 سالگي علائم  پر اهميت بلوغ در آنها مشاهده شود شناسايي مي‌شود. تقريبا يک کودک از بين 5 هزار کودک امکان دارد به بلوغ زودرس مبتلا شود.


انواع بلوغ زودرس 


1. بلوغ زودرس مرکزي


2.  بلوغ زودرس محيطي


بلوغ زودرس مرکزي نسبت به بلوغ محيطي شايسته مي باشد. اين فرايند براي بلوغ معمولي نيز  يکسان مي باشد ولي زود تر از موعد آن رخ مي‌دهد. غده هيپوفيز هورموني به نام  گنادوتروپين  به وجود مي‌آورد.  موجب تحليل شدن بيضه ها و همينطور تخمدانها مي‌شود تا هورمون هاي ديگر يعني تستسترون ايجاد شوند. اينها هورمونهاي جنسي محسوب مي شود که موجب تحولات جنسي در دوران بلوغ مي شوند.


بلوغ زودرس محيطي ، داراي موقعيت  متفاوتي مي باشد. اين نوع بلوغ زودرس به تدريج رخ مي دهد. انهاي تستسترون موجب آشکار شدن نشانه‌هاي بلوغ مي‌شوند ولي مغز و غده هيپوفيز درگير اين مسئله نمي شود. بلوغ زودرس  به طور معمولي در اثر ايجاد شدن اختلال در تخمدان ها، بيضه ها و  غده تيروئيد کم کار به وجود مي‌آيند.


نشانه هاي بلوغ زودرس 


نشانه هاي بلوغ معمولي و بلوغ زودرس تقريباً به هم  شبيه مي باشند و در هنگام آشکار شدن بلوغ مشخص مي شود که طبيعي است يا زودرس. اين نشانه ها شامل موارد زير مي باشد:


-کوتاهي قد


اگرچه کودکاني که به بلوغ زودرس مبتلا مي شوند  قد بلندتري نسبت به سن خود دارد ولي در بزرگسالي قد آنها کوتاه مي شود. به چه علت ؟هنگامي که مرحله هاي بلوغ تمام ميشود و هم توقف پيدا ميکنند. هنگامي که بلوغ زودرس زودتر از بلوغ معمولي تمام شود درست کردن اين کودکان هم در سنين کمتر متوقف خواهد شد.


-مشکل داشتن در برخورد


نتيجه هاي بعضي از مطالعات نشان گر اين مي باشد که بلوغ زودرس در مقابله با مشکلات برخوردي داراي ارتباط مي باشد مخصوصا در کودکاني که رشد آنها به تأخير مي‌افتد.



 



علائم دوره بلوغ


بلوغ به دوره مي‌گويند که  دختران و پسراني که در حال رشد مي باشند در روند بلوغ جنسي مي باشند. بلوغ شامل تحولات فيزيکي و يا مرحله هايي مي باشد که موجب آشکار شدن صفت هاي ثانويه در رابطه با جنسي و خصوصيات فيزيکي در ارتباط با مردان و ن بزرگسال(رشد کردن موها در قسمت تناسلي) ختم مي شود. 


اولين علائم بلوغ دختران


معمولاً اولين علائم بلوغ در دختران رشد کردن سينه هاي آنها مي باشد. طبيعي ميباشد که جوانه زدن بعضي وقتها به لمس حساس شود. يا يکي از سينه ها زودتر از ديگري  رشد کنند. در قسمت تناسلي موها رشد مي کنند و روشن کردن در قسمت پاها و بازوها بيشتر مي شود.


بعد از يک سال يا حتي بيشتر بعد از شروع بلوغ علائم زير پديد مي آيد:


1. رشد کردن سينه ها ادامه خواهد داشت تا کاملتر شود.


2. حدودا دو سال پس از شروع بلوغ ، معمولا در دخترها دوره قاعدگي پديد مي آيد. 


3. موها در قسمت تناسلي ضخامت پيدا مي کند.


4.در قسمت زير بغل موها رشد مي کنند ، در بعضي از دختران روشن‌کردن‌مو در ديگر قسمتهاي بدن مثل لب بالايي اتفاق مي‌افتد که اين امر کاملاً عادي مي باشد.


5.  عرق کردن در دختران بيشتر مي شود.


6.  بيشتر دختران به آکنه مبتلا مي‌شود که يک بيماري پوستي محسوب مي شودکه به صورت انواع متفاوت مانند سر سفيد يا سر سياه و  سرشار از چه به سمت جوش نمايان مي شود.


علائم بلوغ در پسران


1.  به طور معمولي اولين علائم در بلوغ پسران بزرگ شدن بيضه ها و قرمز شدن  در کيسه بيضه ها مي باشد.


2. موهايي که در قسمت ناحيه تناسلي موجود مي باشد به ندرت در قسمت آلت تناسلي نمايان مي شود.


3. صداي پسران رو به شکستگي مي رود و رو به بمي مي رود. امکان دارد در طي مدتي ، صداي آنها بم و بسيار بلند شود.


رفتار دوره بلوغ


شايعترينتحولاترفتاريدردورانبلوغ:


1. در دوران بلوغ شما در مورد مسائل بسيار کنجکاو مي شويد و از همه چيز مي خواهيد سر در بياوريد. احساس مطلع بودن نسبت به شرايط جسماني جنسيت و همينطور هويت و ديگر ويژگي ها در شما شکل خواهد گرفت.


2. در اين دوران شما توانايي اين را داريد که استعدادهاي خود را شناسايي کنيد. طرز فکر شما بسيار افزايش يافته و رشد ذهني و داراي منطقه شما به ندرت به کمال مي رسد.


3.يکي از مهمترين آموزش شما در اين دوران ياد گرفتن ارزش ها مي باشد. شما  علاقه مند به  موضوعات سياسي مي شويد و به ارزيابي فلسفه در زندگي خود گرايش پيدا خواهيد کرد.


4.  هيجانات و حالت هاي مختلف عاطفي در اين دوران  در شما به وجود مي آيند شامل: خشمگين شدن، ترسيدن،  حسادت کردن و مخصوصا ارتباط داشتن با جنس مخالف مي باشد. مايل بودن به برخوردهاي نامناسب مانند سيگار کشيدن، پرداختن به دعوا از خصوصيات برخوردي نوجوانان در اين دوره محسوب مي شود.


5.  مايل بودن به برقراري ارتباط با ديگران و متعلق بودن به يک گروه و همچنين قبول شدن از طرف آنها براي شما داراي ارزش مي باشد.


6.  از خصوصيات اخلاقي ديگر در اين دوره گسترش پيدا کردن رقابت‌ها ميباشد. مسائلي مثل مايل بودن به فعاليت هاي هنري، ورزش کردن ، شرکت کردن در مجلس هاي دوستانه و به وجود آمدن  عشق در دوران نوجواني به وجود مي آيند که اگر بدون منطق باشد آينده آنها به خطر خواهد افتاد.


7. در اين دوران گاهي امکان دارد مبتلا به اختلالات و به وجود آمدن مشکل در خلقيات مانند افسرده شدن ، تمايل پيدا کردند به انزوا و بي حوصله شويد که با انجام دادن شيوه هاي داراي منطق مي توان آن را مديريت کرد.


8.  از موضوعاتي که در اين دوران رايج مي باشد فعال شدن هورمون هاي جنسي است که علائم اختلال در روان محسوب نمي شود و با ورزش کردن، انجام دادن فعاليت هاي هنري و داشتن برنامه روزانه قابل مديريت مي باشد.


منبع: بلوغ ، مشاورکو


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : بلوغ ,زودرس ,دوران ,معمولي ,قسمت ,پيدا ,بلوغ زودرس ,بلوغ معمولي ,قسمت تناسلي ,مايل بودن ,علائم بلوغ ,بلوغ زودرس مبتلا
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

زاور زیست آزما چاپ کتاب با انتشارات توانمند سازی اشتغال Agbenyegah زاهدروید حضرت معصومه سلام الله علیها نگین شهر قم سوالات کنکور98(ریاضی،تجربی،انسانی) ردلاو چت|فریب کاربرات توسط مدیر لاو چت توجه توجه|red-love-chat لاگ‌بوک فیزیک هفتم