خلاقيت دردنياي امروز يکي از پيش شرط هاي اساسي موفقيت است.


کودکان امروز و بزرگسالان فردا براي کسب موفقيت در ابعاد مختلف زندگي شان بيش از هوش نيازمند خلاقيت هستند تا بتوانند شرايط مطولب را خلق کنند، راه حل هاي جديدي کشف کنند و جهان را به گونه اي متمايز و شايسته تغيير دهند.


به عنوان والدممکن است با اين سوال مواجه شويد که چگونه مي توان خلاقيت را در کودکان افزايش داد؟ کودکان خلاق چگونه رشد مي کنند و روش هاي عملي پرورش خلاقيت چيست.


با ادامه ي مطلب همراه باشيد تا با پاسخ اين سوال ها بيشترآشنا شويد.


1. براي فرزندتان کتاب بخوانيد.


يکي از ضروري ترين کارها براي رشد فکر و هوش و خلاقيت کودک، کتاب است. وقتي براي فرزندتان کتاب مي خوانيد، مي توانيد تخيل و تصورپردازي هاي ذهني او را پرورش دهيد.


براي اين منظور بهتر است کتاب هايي انتخاب کنيد که بزرگ هستند و تصاوير رنگي بسياري در خود دارند.
تصاوير بيشتر از نوشته ها جلب توجه مي کنند و همه ي حواس کودک را درگير مي کنند.


هنگام خواندن کتاب يک طرح کلي در ذهن خود براي موضوع داستان در نظر بگيريد و با صداهاي متفاوت براي شخصيت هاي مختلف، داستان را براي فرزند خود بخوانيد.


2. داستان گويي را فراموش نکنيد.


براي جلب توجه بيشتر کودکان داستان هاي خود را براي او تعريف کنيد. مي توانيد از شخصيت هاي واقعي در اطراف او و يا فضاي خانه خود براي تصويرسازي و شخصيت هاي داستان بهره ببريد.


توجه داشته باشيد که هرچه فضا و شخصيت ها آشناتر باشند، کودک توجه بيشتري به داستان نشان خواهد داد.


به اين ترتيب، ذهن کودک سعي مي کند داستان را تصويرسازي کند و اين بازي و سرگرمي خوب، هم‌‎زمان خلاقيت ذهني فرزند را نيز پرورش مي دهد.


3. وسايل الکترونيک را کنار بگذاريد.


بارها و بارها اين مساله را يادآور شده ايم که کودکان زير دو سال نبايد پاي تلويزيون بنشينند.


کودک بايد حداکثر 30 دقيقه اجازه تماشاي تلويزيون را داشته باشد. بيش از اين، قوه تخيل و خلاقيت هاي او کمرنگ خواهد شد.


فراموش نکنيد که اگرچه گوشي هاي موبايل و يا تلويزيون فرزندتان را آرام مي کند و مانع از فعاليت و شيطنت او مي شود اما يدترين ابزار براي تخريب خلاقيت است.


4. موسيقي هاي خوب را جايگزين کنيد.


يکي از بهترين اسباب بازي هاي رشد دهنده ي خلاقيت، وسايل موسيقي هستند.


هنگامي که کودک با سازهاي اسباب بازي خود صدا توليد مي کند، آواز مي خواند و شاد است، در واقع در حال بروز استعدادهاي ذاتي خود است. شما با تحسين و تشويق او مي توانيد اين ابتکارات را در ذهن او پرورش دهيد.


پرورش هوش موسيقيايي کودک مي تواند زمينه هاي رشد خلاقيت را بيشتر کند و به تخليه ي انرژِي نيز کمک کند.
5. دوستان تخيلي فرزندتان را بپذيريد و همراهي کنيد.


داستن دوستان تخيلي در مراحل رشد کودک بسيار طبيعي و نرمال است . اگر فرزندتان داراي چنين دوستاني است نيازي به تعجب و يا سرزنش او نيست.
وجود اين دوستان مي تواند از قوه تخيل بسيار قوي در کودکان خبر دهد.


کودکان داراي دوستان خيالي اصولا رفتار اجتماعي بهتر و هراس اجتماعي کمتري دارند. در همين راستا، مي توانيد هنگامي که فرزند شما در حال بازي با دوستان خيالي خود است در جمع آن ها حضور داشته باشيد و تا زماني که رفتار بد يا اشتباهي از فرزندتان سر نزده است، او را همراهي کنيد تا تخيلاتش را بروز دهد.


6. الگوي عملي خلاقيت باشيد.


ديدن پدر و مادري که هيچ گونه خلاقيتي از خود روزنمي دهند و دايما براي رفع کوچک ترين نواقص خانه نيز دست به دامن ديگران هستند، کودکي مطيع و فاقد خلاقيت را رشد مي دهد.


تلاش کنيد تا در کوچک ترين کارها نيز نمونه ي خوبي از خلاقيت باشيد. کودک تان بيش از هر چيز مي تواند از اين مزيت استفاده کند که والديني خلاق و خوش فکر دارد.


دائماً در بند اصول و قوانين خشک و انعطاف ناپذير بودن و يا تقليد و پيروي دايم از ديگران مي تواند بازدارنده باشد و کودک تان را نيز مقلد و انعطاف ناپذير کند.


7. نمايش و ايفاي نقش را فراموش نکنيد.


شرکت در کلاس هاي نمايش، تئاتر و يا اجراي بازي هاي گروهي نمايشي به کودک کمک مي کند تا بتواندخود را به جاي شخصيت هاي مختلف بگذارد و تخيل اش را تقويت کند.


مي توانيد براي فرزندتان ابزارهاي لازم براي ايفاي يک نقش را تهيه کنيد تا بتواند بيشتر در نقشش فرو رود و اجرايي واقعي تر داشته باشد.


اين قبيل بازي ها مي توانند از طريق پرورش دنياي پديداري کودک به رشد خلاقيت او کمک کنند.


8. عادت هاي عجيب را بپذيريد.


براي گروهي از والدين قبول کردن و کنار آمدن با برخي عادت هاي عجيب کودک بسيار دشوار به نظر مي رسد. به طور مثال، فرزند شما دوست دارد براي بازي در کوچه دامن کوتاه خود را بپوشد. اين از نظر شما به هيچ عنوان درست و قابل قبول نيست. اما اين را بدانيد که کودک اين وسواس را درک نمي کند.


بنابراين پيش از اينکه با فرزند خود وارد بحث بشويد که هر مکاني لباس مخصوص خود را دارد، به اين فکر کنيد آيا اشکالي پيش مي آيد؟ در صورت عدم وجود مشکل مي توانيد با خواسته ي او کنار بياييد.


9. استقلال فکري و عملي کودک را تقويت کنيد


به کودکان فرصت تفکر و انديشيدن بدهيد. کودکان بايد فرصت انديشيدن، تصميم گيري و عمل کردن داشته باشند. در صورتي که دايما براي فرزندتان تصميم گيري کنيد و يا رفتارهاي خوب و بد را مشخص کنيد، فرصت واقعي تجربه و کسب استقلال را از او گرفته ايد و در اين شرايط از خلاقيت خبري نخواهد بود.


نويسنده : سايت کودکانه


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

معرفي تکنولوژي هاي روز دنيا بهترين مارکتينگ Global Smart Hands Services گل پونه شمیم زاگرس(فرهنگ و ادب فارسی) مجله اینترنتی پویش خدمات لوله بازکنی24 John a girl like me وبلاگ سرگرمی